Bekijk onze vakantievideos op YouTube Volg Thaitraveldreams op Twitter Bezoek Thaitraveldreams op Facebook Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Thaitraveldreams

Strandhotels boeken

 

 

 

 

 

 

Hotels in Thailand

Home > Stranden en eilanden

Strandhotels online boeken

Hotels kunnen rechtstreeks online worden geboekt. Klik op de plattegrond hier links op de plaats van je keuze, dan kom je op onze online reserverings-site van Agoda. Daar staat tevens informatie over de bestemming. Daarna kies je je hotel en volg de instructies.

 

 

 

Informatie aanvragen

Informatie over hotels kun je aanvragen door ons een  te sturen. Handig als je speciale wensen hebt, bijvoorbeeld als je wilt weten of het hotel een kinderzwembad heeft of als je familiekamers of aangrenzende kamers met tussendeur wilt. We kunnen je dan laten weten welke kamers er beschikbaar zijn voor de periode waarin je wilt boeken en je daarvoor de kamerprijzen doorgeven.

 

 

Welke strandbestemming is het leukste?

Deze vraag krijgen we vaak. Er is geen eenduidig antwoord op te geven. Welke strandbestemming je voorkeur heeft hangt af van wat je zoekt naast zon, zee en strand, en ook het vakantiebudget speelt natuurlijk een rol. Wil je alleen lekker luieren in de zon of wil je ook dagtochten boeken, zoek je kindvriendelijke aktiviteiten, wil je duiken of snorkelen, wil je af en toe de natuur in of zoek je juist een uitbundig nachtleven? Hieronder een kort overzicht. Het weerbeeld voor elke lokatie kun je hier vinden. Voor een overzicht van de populairste hotels in elke bestemming klik hier.

Koh Samui

:

Vooral zon, zee, strand en uitgaan (bars, restaurants, discotheken). Je kunt er niet snorkelen of duiken (geen onderwater landschappen) en het eiland biedt nauwelijks excursies. Vanuit Bangkok of Chiang Mai het snelste per binnenlandse vlucht bereikbaar, wat de prijs voor je vakantie wel hoger maakt. Hotels zijn over het algemeen goed maar relatief duur.

Koh Phangan

:

Relaxter en minder druk dan haar grote zuster Koh Samui. Het eiland staat bekend om de zogenaamde Full Moon Parties. Dit beperkt zich echter maar op een plekje in het zuidoosten van het eiland. Het eiland heeft leuke duikgebieden in het noord-oosten. Uitgaansleven is aanwezig maar beperkter dan op Koh Samui. Prijsniveau is wat lager dan Koh Samui. Voor wie vooral rust zoekt in mooie hotels.

Koh Tao

:

Koh Tao is een van de bekendste duikbestemmingen van Thailand, zowel voor beginners als voor ervaren duikers. Veel faciliteiten voor wie wil diepzeeduiken of snorkelen. Veel rustiger dan Koh Samui. Het uitgaansleven is erg beperkt en er zijn nagenoeg geen excursies. Het vredige eiland biedt een aantal mooie en rustig gelegen resorts. De hotelstandaard is lager dan Koh Samui, Koh Tao is daarom ook goedkoper. Koh Tao raden wij af van oktober - december omdat het weer dan slecht is (storm en regen) en daardoor ferries soms niet varen.

Phuket

:

Phuket biedt strand en uitgaansmogelijkheden (bars, restaurants, diskotheken) maar biedt daarnaast erg veel excursies, dagtochten en (ook gezinsvriendelijke) avondtoers, vele aktiviteiten op en rond het water zoals kanoen, jet skieen en parasailing. Je kunt op vele plaatsen snorkelen en duiken en er zijn veel snorkel- en duikexcursies. Phuket is bergachtig en erg mooi. Phuket is vooral bekend vanwege de uitgaansmogelijkheden op Patong beach, maar biedt ook veel rustiger stranden. Phuket heeft veel restaurants en terrasjes in de buurt van de meeste hotels. Vanuit Bangkok of Chiang Mai het snelste per binnenlandse vlucht bereikbaar, wat (evenals voor Koh Samui) de prijs voor je vakantie wel hoger maakt. Hotels zijn goed maar relatief duur van november - april en relatief erg goedkoop van mei - oktober.

Krabi

:

Krabi ligt aan de Andaman zee in het zuiden van Thailand, tegenover Phuket. De bekendste stranden van Krabi zijn Ao Nang, Railay en Nopparat Thara met mooie resorts. Ook de eilanden Koh Phi Phi en Koh Lanta behoren tot Krabi en kunnen gemakkelijk vanuit Krabi worden bereikt. Krabi ligt in een mooie natuurlijke omgeving tussen rotsachtige bergen en biedt naast het strandleven veel aktiviteiten, de bekendste daaronder zijn zee-kano'en en rotsklimmen. Krabi biedt een aantal dagtochten. Restaurants en terrasjes beperkt aanwezig.

Phi Phi eiland

:

Phi Phi is een bekend eiland tussen Krabi en Phuket. Het eiland is vanuit beide plaatsen per ferry goed te bereiken. Het is vooral een prachtig paradijselijk eiland met veel mogelijkheden tot snorkelen en duiken. Verder geen dagtochten. Phi Phi eiland heeft een beperkt aantal goede hotels in prettige tot duurdere prijsklasse. Het hoofdstrand is met veel winkeltjes wat toeristisch.

Koh Lanta

:

Rustig eiland ten zuiden van Krabi. Koh Lanta biedt een aantal dagtochten en een paar restaurants en terrasjes.

Hua Hin

:

Hua Hin is een ontspannen klein kuststadje ongeveer 200 km ten zuidwesten van Bangkok. Hua Hin behoudt een gevoel van de oude wereld met smalle steegjes, nachtmarkten, restaurants en terrasjes waar u ‘s avonds van een biertje of een gezellige maaltijd kunt genieten. Meer upperclass en Europeeser met Gucci en Armani winkels. Hua Hin heeft de oudste golfbaan van Thailand en een prachtig oud treinstation. Hua Hin biedt beperkte uitgaansmogelijkheden en geen excursies of dagtochten. Duiken en snorkelen is in Hua Hin niet mogelijk. Hua Hin is een vredige strandbestemming en daarmee erg geschikt voor gezinnen en voor wie strand en goede hotels zoekt maar verder niet veel meer.

Koh Samet

:

Vooral zon, zee en strand. Geen excursies en je kunt er niet snorkelen of duiken. Er zijn maar een klein aantal hotels, doorgaans gedateerd en veel te duur. Deze bestemming raden wij niet aan. Je kunt voor hetzelfde geld veel betere hotels op betere bestemmingen krijgen.

Koh Chang

:

Koh Chang is een schitterend bergachtig eiland ten zuidoosten van Bangkok vlakbij de Cambodiaanse grens. Het eiland is nog niet overspoeld door het grote massatoerisme en biedt mooie stranden, watervallen, koraalriffen en wandelpaden in de bergen. Koh Chang biedt diverse dagtochten en daarnaast ook uitgebreide mogelijkheden om te snorkelen, duiken of een eiland hopping toer te maken. Koh Chang biedt ook 's avonds gezinsvriendelijke uitgaansmogelijkheden met leuke terrasjes, thema-cafe's en een aantal diskotheken. Koh Chang heeft een ruime keuze in accommodatie voor iedere portemonnee. Vergelijkbare hotels op Koh Chang zijn (soms veel) goedkoper dan op Koh Samui en Phuket en naar Koh Chang hoef je ook niet te vliegen, wat de prijs voor je vakantie prettig laag houdt. Minder bombastisch dan Phuket of Koh Samui en daardoor zeer aan te bevelen.

 

 

Activiteiten

Snorkelen

Duiken

Dagtochten

Avond excursies

(kindvriendelijk)

Restaurants

& terrasjes

Nightlife

(bars,discos)

Prijsniveau

Beste tijd

Koh Samui

€ € €

Nov - Sep

Koh Phangan

€ €

Nov - Sep

Koh Tao

€ €

Nov - Sep

Phuket

€ € €

Nov - Aug

Krabi

€ €

Nov - Mei

Phi Phi eiland

€ €

Nov - Mei

Koh Lanta

Nov - Mei

Hua Hin

€ € €

Nov - Aug

Koh Samet

€ € €

Dec - Feb

Koh Chang

€ €

Nov - Aug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snorkelen

:

Mooie snorkellokaties met onderwater landschappen, snorkelbrillen te huur en snorkel excursies kunnen worden geboekt.

Duiken

:

Mooie duiklokaties, duikapparatuur te huur, PADI duikscholen aanwezig en duiktoers kunnen worden geboekt.

Dagtochten

:

Een ruime keuze aan dagtochten met start & einde bij je hotel kunnen ter plekke worden geboekt.

Avond excursies

:

Kindvriendelijke avondaktiviteiten, vaak met start & einde bij je hotel, kunnen ter plekke worden geboekt.

Restaurants

:

Ruime keuze aan restaurants & terrasjes in de nabijheid van veel hotels.

Nightlife

:

Uitgaansmogelijkheden voor 's avonds met discotheken, nachtclubs en bierbars aanwezig.

Prijsniveau

:

Relatieve indicatie van het prijsniveau voor vergelijkbare hotels.

 

This page in English Dieser Webseite in Deutsch

 

  

Disclaimer       Privacy       Algemene voorwaarden       Over ons       Contact       Sitemap