Bekijk onze vakantievideos op YouTube Volg Thaitraveldreams op Twitter Bezoek Thaitraveldreams op Facebook Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Thaitraveldreams

Thailand Ontdekkingsreis

 

 

Thailand Ontdekkingsreis

15 dagen

Home > Rondreizen > Thailand Ontdekkingsreis

Begin je ontdekkingsreis in Bangkok, een fascinerende smeltpot van oosterse cultuur met zijn talloze tempels, eetstalletjes en verborgen plekjes. Daarna duik je de rust in van het noordoosten van Thailand, de Isaan. Je bezoekt het nationale park van Khao Yai, de prachtige oude Angkor tempel van Phimai en je verblijft een paar dagen bij een Thais gastgezin in een rustig Isaan plattelandsdorpje, waar je uitgebreid van het traditionele Thaise leven kunt proeven. Vervolg je reis naar het historische park van Sukhothai, waar je heerlijk rond kunt dwalen tussen de prachtige tempels en ruines. Je bezoekt een olifanten opleidingscentrum waar je kunt zien waar deze indrukwekkende dieren toe in staat zijn. Daarna maak je een tweedaagse trekking maakt door het prachtige berggebied rond Chiang Mai. Na al deze belevenissen verblijf je nog een paar dagen op Koh Samui, waar je de indrukken van deze geweldige reis kunt laten bezinken.

 

Grand Palace in Bangkok

Dag 1 - 3.  Bangkok en Ayutthaya

Bij aankomst op Bangkok Airport word je per prive minibusje naar je hotel gebracht. Deze dag is vrij om bij te komen van de vlucht. Dag 2 bezoek je Bangkoks bekendste bouwwerken: het Grand Palace en de Wat Phra Kaew tempel met de smaragden Boeddha (het nationale Boeddha beeld). Hier worden de belangrijkste religieuze ceremonieen gehouden door de Koning. 's Avonds dineer je aan boord van een rivierboot, een oude herbouwde rijstbarge. Tijdens een romantisch, met kaarsen verlicht diner kun je genieten van de buitenlucht en de traditionele Kim (Thaise xylofoon). Dag 3 vertrek naar Bang Pa In, het mooie zomerpaleis van vele voormalige Thaise koningen. Door naar Ayutthaya, de voormalige Thaise hoofdstad die in 1767 door de Birmezen werd verwoest. Bezoek de belangrijkste ruines en historische attracties. Per cruise boot reis je terug naar Bangkok. Buffet lunch en dessert aan boord. Overnachtingen in Bangkok.

Waterval in Khao Yai. Thailand vakantiereizen Thailand.

Dag 4 - 5.  Khao Yai nationaal park

Reis van Bangkok naar Khao Yai. 's Middags bezoek je een vulkanische druipsteengrot gevolgd door vleermuizengrotten waar je bij zonsondergang miljoenen vleermuizen kunt zien uitzwermen op zoek naar hun dagelijkse voedsel. Valken op de loer proberen de vleermuizen te verschalken als voedsel. Een ervaring om niet te missen. Je overnacht in een ruim opgezet natuurresort met schilderachtige accommodatie en een zwembad. Het hotel past perfect in het natuurlijke landschap van Khao Yai. Dag 5 rijd je diep de bergen in van Khao Yai nationaal park. Je wandelt door de frisse, ongerepte ochtendnatuur met mooie landschappen en bizarre bergformaties. Je loopt via olifantenpaden langs bergrivieren en je ziet prachtige watervallen waar je ook kunt zwemmen. Vanaf de rotswanden op 1270 meter hoogte zijn de uitzichten adembenemend. Het park huist bloeiende bomen, wilde orchideeen en zeldzame vlinders. De ervaring van het in de jungle zijn met de vele geluiden is al uniek. In de namiddag bezoeken we de "salt licks", een olifanten verzamelplaats. Terug naar je Khao Yai hotel waar je overnacht.

Angkor tempel van Phimai. Thailand vakantiereizen Thailand.

Dag 6. Angkor tempel van Phimai

Vertrek naar Phimai. Hier bezoek je een indrukwekkende Khmer tempel ruine, beschouwd een van de beste voorbeelden van Khmer cultuur in Thailand. Gedurende de 9e - 12e eeuw waren grote delen van Thailand onder Khmer bestuur. Prasat Hin (“stenen kasteel”) Phimai werd gebouwd aan het begin van de 12e eeuw tijdens de glorieperiode van het Khmer koninkrijk. Het monument is van groot historisch en esthetisch belang. Het werd het voorbeeld van het later gebouwde en beroemde Angkor Wat in Cambodja. De beelden tonen Boeddhistische themas wat uniek is voor een Khmer tempel. De hoofdtoren is gemaakt van witte zandsteen, de omgevende torens van licht roze zandsteen en het geheel is overdekt met vele beelden. In de namiddag arriveer je bij gastgezin in een klein plattelandsdorpje waar je 2 nachten bij een Thaise familie overnacht.

Schoolbezoek tijdens een homestay in Isaan. Thailand vakantiereizen Thailand.

Dag 7. Homestay en dorpsleven

's Morgens bezoek je op schooldagen de dorpsschool. Je ziet het ceremoniele begin van een schooldag met het zingen van het Thaise volkslied gevolgd door Boeddhistisch gebed. Je kunt ook het klaslokaal in voor een gesprekje met de kinderen. Dat gaat makkelijk want je gids vertaalt alles. Aan dit bezoek en het directe contact met de schoolkinderen zul je nog lang met plezier terugdenken. Daarna maak je een wandeling door het dorpje. Je gids heeft veel inside informatie en kan anekdotes vertellen over het dorpsleven. Je bezoekt de mensen thuis die je van alles zullen vragen. 's Middags ga je de rijstvelden in. Afhankelijk van het seizoen kun je zien hoe rijst wordt gezaaid, uitgeplant of geoogst. Als je wilt kun je meehelpen. Je luncht bij een rijststalletje. Later in de middag bezoek je de dorpsmarkt waar je ingredienten koopt voor je avondmaaltijd. Op weg naar het gastverblijf zie je al de vele boeren die hun kuddes koeien of buffels terug naar huis begeleiden. Je overnacht weer bij het gastgezin. Klik de link voor meer informatie over homestays.

Tempels in Sukhothai, Thailands eerste hoofdstad. Thailand vakantiereizen Thailand.

Dag 8 - 9. Sukhothai

Reis naar Sukhothai door de bergachtige provincies Loei en Petchaboon. Met hun rijke keuze aan Nationale Parken zijn deze provincies een favoriete bestemming voor natuurliefhebbers. Geniet van de sensationele landschappen. Picnic lunch onderweg in het nationale park Thung Salaeng Luang bij de Kaeng Sopha watervallen. De volgende dag bezoek je het historische park Sukhothai. Gesticht in de 13de eeuw was Sukhothai de eerste hoofdstad van Thailand (toen Siam), dat een gouden eeuw beleefde onder Koning Ramkhamhaeng, aan wie de schepping van het Thaise alfabet wordt toegeschreven. De grootse paleizen, tempels en monumenten van deze grote stad zijn liefdevol gerestaureerd in het Historisch Park van Sukhothai, een plaats van de UNESCO Wereld Erfenis. We huren fietsen waarmee je op je gemak je weg kunt vinden door het doolhof van ruines, stadswallen en grachten in dit indrukwekkende park. Overnachting in Sukhothai.

Rit op de rug van een olifant

Dag 10 - 12. Chiang Mai jungle toer

Reis van Sukhothai naar Chiang Mai door het mooie berglandschap van Thailands noorden. Je bezoekt het Thaise Elephant Conservation Center. Deze indrukwekkende schepsels laten zien waar zij toe in staat zijn. Je ziet allerlei uiteenlopende activiteiten, zoals baden en het voeren van babyolifanten maar ook hun verzorging in een ziekenhuis. Dag 11 begin je met een bezoek aan een olifantenkamp en de grotten van Chiang Dao. Na de lunch bezoek je een Akha dorp en een naburig Lisudorp. Je wandelt naar een Palong dorp waar je overnacht. Je gids kookt eten naar westerse normen. De volgende morgen maak je een rit op de rug van een olifant door de rimboe. Geniet van de overweldigende uitzichten over de rimboe vanaf de rug van dit dier. Door naar een rivier, vanwaar je per bamboevlot stroomafwaarts de rivier afreist. Op de terugweg bezoek je een orchideeŽnkwekerij. Terugkeer bij je hotel in Chiang Mai in de namiddag van dag 12 waar je overnacht.

Schoolbezoek tijdens een homestay in Isaan. Thailand vakantiereizen Thailand.

 

Dag 13 - 15.  Koh Samui

De ochtend van dag 13 vlieg je van Chiang Mai naar Koh Samui. Na aankomst transfer naar je hotel. Je logeert in een mooi hotel aan een van de vredige stranden van Koh Samui. Deze dagen zijn vrij om te genieten van zon, zee en strand. Op dag 15 check je uit je hotel. Vlucht naar Bangkok, die aansluit op je doorgaande vlucht terug naar huis. Deze reis eindigt bij aankomst op Bangkok International Airport.

 

 

Vanaf   € 1275  per persoon

 

 

 

 

 

 

Thailand Ontdekkingsreis

Aantal personen

Toeslag

Prijzen per persoon in laagseizoen

2

3

4

5+

1-pk

Comfort reis

€  1775

€  1491

€  1356

€  1275

€  273

Deluxe reis

€  1961

€  1648

€  1499

€  1409

€  273

Toeslag hoogseizoen

:

€ 26 per persoon   /   € 28 per 1-persoonskamer

Toeslag piekseizoen

:

€ 59 per persoon   /   € 63 per 1-persoonskamer

Kinderkorting

:

€ 86 korting per kind van 11 jaar of jonger

 

Prijzen per persoon voor het aangegeven aantal personen en voor de aanvangsdag van de reis;

Laagseizoen:   1.Nov  t/m  23.Dec   en   1.Mei  t/m  15.Jul   en   1.Sep  t/m  31.Okt

 

Hoogseizoen: 11.Jan  t/m  30.Apr   en   16.Jul  t/m  31.Aug

 

Piekseizoen:  24.Dec  t/m  10.Jan

Wat is inbegrepen in de Comfort en Deluxe reis staat onder de tab Inbegrepen.

 

Zie ook deze toelichting. Welke versie u kiest hangt af van uw eigen voorkeur:

 

Comfort

: Als je je reis zeker gesteld wilt hebben en verder de kosten zo laag mogelijk wilt houden.

  Sommige dingen (bv taxiritjes) dien je zelf ter plekke te regelen.

Deluxe

: Als je het comfort van een zorgeloze vakantie wilt waarin alles van tevoren vastgelegd is.

  Je reist snel en efficient zonder tijd te verliezen met ter plekke dingen regelen.

Deze reis kan worden aangepast aan je persoonlijke wensen. Je kunt dagen toevoegen of weglaten en

 

ook andere hotels kiezen, van budget tot 5-sterren hotels. Laat ons je weten, dan sturen wij

 

je een persoonlijke offerte toe.

Prijzen in Thai Baht zijn leidend. Betalingen kunnen ook worden gedaan in Euro tegen de aktuele dagkoers op de dag van betaling. De vermelde prijzen in Euro zijn gebaseerd op onze prijzen in THB en geldig voor een wisselkoers van 38 Baht per Euro of hoger. Onze betalingsvoorwaarden gelden.

 

 

 

 

 

This page in English Dieser Webseite in Deutsch

 

 

Vanaf   € 1275  per persoon

 

 

 

 

 

 

Comfort reis:

Alle vermelde overnachtingen in tweepersoons kamers inclusief ontbijt;

2 binnenlandse vluchten Chiang Mai - Koh Samui en Koh Samui - Bangkok;

Alle vermelde excursies en transfers m.u.v. de onder "Deluxe reis " aangegeven transfers;

Een Engels sprekende Thaise toergids tijdens de excursies.

Deluxe reis:

Alles zoals vermeld onder Comfort reis;

Alle entreekosten;

Lunches en diners tijdens homestay verblijf;

Kleine transfers binnen stadsgrenzen en op de eilanden, bv. tussen hotel en excursies of luchthavens;

Niet inbegrepen:

Internationale retourvlucht naar/van Thailand;

Reisverzekeringen en overige persoonlijke verzekeringen;

Dagkamers bij vroege aankomst of bij laat uitchecken;

Persoonlijke uitgaven en fooien;

Eventuele hoteltoeslagen bv. voor Kerst- of Nieuwjaarsdiners of verblijf tijdens lokale feestdagen.

 

Wij vermelden deze in een persoonlijke offerte.

Aanvang van de reis:  Dag 1 op Bangkok International Airport (bij aankomst uit het buitenland);

Einde van de reis:  Dag 15 op Bangkok International Airport (voor vertrek naar het buitenland);

 

 

     

This page in English Dieser Webseite in Deutsch

 
 

 

Vanaf   € 1275   per persoon

 

 

 

 

 

 

 

Deze reis kan ook met andere hotels worden geboekt, van budget tot 5-sterren. Wij bieden bijna alle hotels in Thailand aan. om prijzen en mogelijkheden. Wij sturen je die graag toe.

 

 

 

 

 

This page in English Dieser Webseite in Deutsch

 

 

Vanaf   € 1275   per persoon

 

 

 

 

Historische tempels in Sukhothai, Thailand

 

 

 

 

This page in English Dieser Webseite in Deutsch

 

Disclaimer       Privacy       Algemene voorwaarden       Over ons       Contact       Sitemap